Juliana Flodin

Vad jag använder när jag fotar, inställningar osv...

Eftersom jag är sjuk så tänkte jag ta mig tiden att svara på lite grejer om vad jag använder när jag fotar, inställningar och så.  

 

 

 

 

Jag använder mig av en Canon eos 500D och har objektivet som man får till när man köper kameran. Har faktiskt inga speciella inställningar när jag fotar. Använder mig oftast av auto på ISO och allt och avstängdblixt. Sen är det ju klart att jag vrider på ratten beroende på vad jag ska fota t.ex om jag ska ta en närbild. 

 

Använder mig även av en fjärrutlösare som jag fått i present så kan inte svara på vart den är köpt. Men finns att köpa lite överallt t.ex NetOnNet och kostar ca 250 kr. Sen har jag ett stativ till kameran och en reflexskärm med 5 olika färger. Refelskärmen ljusar upp bilderna, tar bort skuggor från ansiktet och det blir mer glans i ögonen. Rekommenderar starkt att ha en reflexskärm! Blir stor skillnad och fint resultat. Har också fått den och stativet i present så vet dock inte heller vart de kommer ifrån. Men söker du på internet så finns det lite överallt till ett bra pris! 

 

Sen redigerar jag mina bilder i photoshop cs5. Där jag oftast bara ändrar lite på kurvor så att bilden blir ljusare/mörkare, beskär bilden och använder mig av verktyget efterbelys i kanterna på bilden så att personen i bilden kommer fram mer. Ibland ändrar jag även färgbalansen så att en del av det gula i bilderna försvinner.

Hoppas du fick svar på dina frågor och att jag inte var allt för rörig nu haha! :)

 

Kamera Canon eos 500D 

 

Reflexskärm med 5 olika färger 

 

 

Fjärrutlösare 

 

Stativ 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas